Otrdiena, 19.03.2024, 08:26:42
Sveicināti Viesis | RSS

Izklaides un gudrību portāls: PRIEKS.ID.LV

Vietnes izvēlne
Sadaļas kategorijas
Mūsu aptauja
Novērtējiet manu vietni
Atbilžu kopskaits: 27
Mini-čats
Statistika

Patreiz Online: 1
Viesi: 1
Reģistrēti lietotāji: 0

Galvenie » 2016 » Marts » 2 » 11 paņēmieni no 100, kā kļūt veiksmīgam
20:56:07
11 paņēmieni no 100, kā kļūt veiksmīgam

 
 
 
 
 
 

Tu noteikti šobrīd domā, kāpēc 11 no 100? Kāpēc tieši 11, nevis 10, 50 vai visi 100? Atbilde: pirmkārt, ja es šeit uzskaitītu visus 100 paņēmienus, dažs labs jau aizmigtu pie 30 :) Otrkārt, tādēļ, ka tieši šie paņēmieni tev šobrīd ir vērtīgākie.

11. Atmet savu vidusskolēna attieksmi!

Atceries to laiku pamatskolā, kad darīji visu, ko vēlies un tevi īpaši neinteresēja, vai klases biedriem tas arī liekas stilīgi? Varbūt pamatskolā skolas biedri bija mazāk nosodoši, bet tas jau nav iemesls, lai kļūtu pārlieku kritisks vai neapmierināts ar sevi savas patiesās būtības dēļ. Ja jūties apjucis (un, ja arī nē), prātā atgriezies laikā, kad atceries, ka vienmēr darīji tikai to, kas tevi patiešām aizrāva, sajūsmināja un interesēja! Vidusskolēns raizējas, par to, ko domās citi un piepilda citu gaidas par to, kam viņam jābūt. Vai tas dara viņu laimīgu? NĒ! Jo laime ir būt sev pašam un ļaut sev būt radošam, brīvam un patiesam. Esi tu pats un dzīvē viss lēnām nostāsies savās vietās!

12. Izgāzies!

“Parādi man cilvēku, kurš baidās slikti izskatīties,” sacīja aktieris Renē Oberženuā, “un es tev parādīšu cilvēku, kuru vienmēr var uzvarēt.” Tā kā, kuram gan nepatīk uzvarēt, kāpēc ierobežot sevi? Esi netipisks! Ļauj sev vaļu! Ja baidies, tad vismaz atzīsti, ka baidies! Neierobežo sevi! Atklāj, kā tu patiesība jūties! Esi vaļsirdīgs! Runā! Mēģini! Iesaisties! Un pats galvenais, ja vajag, IZGĀZIES!

18. Tu esi tavi draugi

(Laime ir izvēle) Vai Tev patīk tavi draugi? Vai kopā būšana ar viņiem dara tevi laimīgu, iedvesmotu, aktīvu? Vai tu jūties veiksmīgs, mīlēts, piepildīts? Ja kaut uz vienu jautājumu atbildēji ar nē, ir laiks pārskatīt savu draugu sarakstu un, iespējams, lēnām atsvešināties no tiem cilvēkiem, kas neiedvesmo tevi gāzt kalnus un būt labākajai sevis versijai. Kāpēc gan draudzēties ar cilvēkiem, kas dara tieši pretējo (neiedvesmo, liek darīt lietas ar ko nevari lepoties utt.)? Baiļu, vainas apziņas, žēluma dēļ? Tu jau saproti, ka šie nav īstie iemesli, lai uzturētu draudzību. Apkārtējie cilvēki (gribi vai negribi) piedalās tava rakstura un personības veidošanā, esi savas dzīves noteicējs un ieliec kaltu un āmuru “īsto” cilvēku rokās! Iedomājies, tev mazāk darba sava rakstura un personības veidošanā, jo pusi darba esi uzticējis foršiem draugiem, kuriem no sirds gribi līdzināties!

74. Izdari kaut ko slikti

Mēs reizē, kaut ko neizdarām tāpēc, ka baidāmies, vai spēsim to paveikt labi. Mums liekas, ka neesam īstajā noskaņojumā vai ka nav iedvesmas, vai trūkst enerģijas. Svarīgāk par izcilu rezultātu ir darbošanās. Darbošanās rezultātā, var gūt dažādas radošas idejas, kas var palīdzēt virzīties uz priekšu. Bet, atceries, ka nevar arī visu laiku pērties, kā pīle peļķē. Darīt, darīt un darīt, bet uz priekšu netikt. Nezini, ar ko sākt? Pārfrāzējot – nezini, ar ko būtu pareizi sākt? Tad sāc nepareizi ar pirmo, kas pagadās un laika gaitā nokļūsi pie pareizās atbildes!

80. Apvieno

Lai vairāk paspētu, apvieno dažādus sīkos darbiņus un izdari tos visus reizē! Piemēram, atkārto angļu valodas vārdiņus, kārtojot māju. Kā arī, neatliec nepatīkamo vai grūto uz nākotni! Tas būs tieši tik pat grūti un nepatīkami arī rīt, kāpēc bojāt arī rītdienu un vēl šodienu ar raizēm par rītdienu? Atstāj nākotni brīvu un atvērtu jaunām iespējām!

84. Izvēlies rīkoties!

Nevajag raizēties. Raizēšanās problēmu vai notikumu padara tikai lielāku un baisāku. Tā vietā uzdod jautājumu: “Ko es varu darīt lietas labā?” Uzreiz paliek vieglāk, vai ne? Pirmkārt, tu esi ņēmis savu dzīvi savās rokās, tu izvēlies rīkoties un mainīt un ietekmēt to, kas tevi neapmierina un tas jau ir liels solis, lai būtu veiksmīgs un laimīgs! Otrkārt, tu esi soli tuvāk atrisinājumam! Ja kaut kas sagādā raizes, vienmēr vajag rīkoties, jo pat nelieli soļi sāk kliedēt bailes un nepatīkamo sajūtu!

85. Esi domātājs

Ir divu veidu cilvēki –  činkstētāji un domātāji. Činkstētāji ir jau padevušies un pie darba devēja/skolotāja vēršas tikai ar sūdzībām un savu neapmierinātību. Domātāji, savukārt, nekad nepadodas un, lai gan saskata tās pašas problēmas, ko činkstētāji, viņiem bieži jau ir gatavi risinājumi, kā uzlabot situāciju. Domātāji aktīvi iesaistās ikdienas procesos un nepeld, kā beigtas zivis pa straumi. Viņi ņem rīcību savās rokās! Tas ne tikai atstāj labu iespaidu uz skolotāju/darba devēju, bet palīdz arī pašam apzināties savu vērtību.

87. Lasi detektīvromānus

Detektīvromānus palīdz asināt prātu! Kāpēc? Smadzenēm ir izaicinājums sekot līdzi stāsta notikumiem, kur savijas detaļas, kas ietekmē kādu nākotnes notikumu. Visur ir sīki pavedieni, kas norāda uz lietas atrisinājumu. Tas vedina smadzenes domāt un analizēt. Ja vēl pievienojies stāsta galvenajam varonim – detektīvam – atrisinājuma meklēšanā un vismaz prātā izsaki kādas savas versijas, lielisks smadzeņu treniņš garantēts!

89. Izmanto savas vājības

Vispirms Tev jānoskaidro, kādas ir tavas vājības un stiprās puses. Kā citādi tu varēsi tās izmantot savā labā? Uztaisi divus sarakstu. Stipro pušu sarakstu noliec redzamā vietā, katru dienu pārlasi un priecājies par savām spējām un talantiem. Vājo pušu sarakstu, nevis noslēp neredzamā vietā, kā kaut ko apkaunojošu, bet izpēti un uztver šos punktus, kā interesantas īpašības. Uztver šo sarakstu tikai kā sarakstu ar īpašībām (nevis sliktām īpašībām!) un, iespējams, ka tur ir kaut kas tāds (vai viss), ko tu varēsi izmantot savā labā. Un otrs ieteikums, šie abi saraksti nav akmenī kalti, ja esi noskaidrojis, ko uzskati par savām vājajām pusēm, strādā un attīsti šos punktus, līdz tie ir kļuvuši par stipro pusi un varbūt pat par stiprāko no visām! Izvēlē vienmēr ir tavās rokās, kā tu pielāgo dzīvi un sevi savām vajadzībām.

91. Pārspīlē savu mērķi

Domā vērienīgi! Tev ir mērķis? Trīskāršo tā apjomu – padari to daudz lielāku, nekā tas ir! Un domājot par šo trīskāršoto mērķi, izvērtē, kā tu varētu to sasniegt savu lielo mērķi. Lai nāk visas idejas, muļķīgas un ne tikai. Palielinot savu mērķi un atļaujoties sapņot, tu nojauc neredzamos ierobežojumus, kas, iespējams, kavē tevi atrast radošu risinājumu mērķa sasniegšanai. Kad esi izsapņojies, atgriezies pie mazāka mērķa un sasniedz to, izmantojot iegūto risinājumu.

98. “Nē” nav gala vārds

Neuztver “nē!” kā galējo atbildi, uztver to, kā aicinājumu meklēt citas, radošākas iespējas. Vēlies kaut ko sasniegt, bet kāds cilvēks, kuram ir ietekme šajā jautājuma, saka, ka tev neizdosies, ka neesi piemērots, tevi noraida? Tas nav iemesls, lai padotos! Šis cilvēks tevi noteikti tik labi nepazīst, lai zinātu, kas tev padodas, kas nē. Atceries, ka tu esi vienīgais, kura viedoklis ir svarīgs attiecībā uz sevi. Aizvērās vienas durvis, meklē nākamās! Ja kaut ko ļoti, ļoti vēlies, neļauj citiem noteikti, vai tu varēsi to sasniegt. Ņem rīcību savās rokās un meklē citas iespējas un risinājumus, kā sasniegt kāroto!

 

Tomēr, ja vēlies uzzināt visus 100, tad zini, pārdomas apkopotas no grāmatas “100 paņēmieni, kā motivēt sevi aktīvai dzīvei”. Autors: Stīvs Čandlers.

Kategorija: Interesanti fakti | Skatījumu skaits: 1146 | Pievienoja: edzuks | Atslēgvārdi: kā kļūt, 11 paņēmieni, veiksmīgam, no 100 | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Add your comment
Čģ˙ *:
Email:
Źīä *:
Ieejas forma
Laiks
Ieteikt rakstu
Meklēšana
Kalendārs
«  Marts 2016  »
PrOtTrCePieSeSv
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Jaunākais FOTO
Pēdējais reģ.
Jaunākais video
00:02:55

Dzeguzīte un Draugi - Kur dzīvo laime (Official live lyric video)

  • Apskatīšanas:
  • Komentāru kopskaits: 0
  • Reitings: 5.0

Edžuks © 2024