Sestdiena, 20.04.2024, 04:12:30
Sveicināti Viesis | RSS

Izklaides un gudrību portāls: PRIEKS.ID.LV

Vietnes izvēlne
Sadaļas kategorijas
Mūsu aptauja
Novērtējiet manu vietni
Atbilžu kopskaits: 27
Mini-čats
Statistika

Patreiz Online: 1
Viesi: 1
Reģistrēti lietotāji: 0

Galvenie » 2016 » Maijs » 15 » 9 fakti par paģirām
21:57:46
9 fakti par paģirām

Jūs kopā ar draugiem un alkoholu labi pavadījāt vakaru, bet rīt jūs gaida nepatīkamā un neizbēgamā atmaksa. Mokas sākas tad, kad alkohola koncentrācija asinīs sāk kristies. Lai arī ko jūs nedarītu, viss ir bezjēdzīgi – dažas stundas jūsu ķermenim ir lemts piedzīvot sāpīgu, mokošu procesu.

  1. Paģiras liks jums bieži čurāt (tas ir, atūdeņos), bloķējot vazopresīna izdalīšanos. Vazopresīns ir pazīstams kā antidiurētisks hormons, ko izstrādā hipofīzes pakaļējā daļa – tieši tas ļauj nierēm absorbēt ūdeni. Bez vazopresīna sķidrums pa taisno nonāk urīnpūslī.
  2. Paģiras rada galvassāpes un sliktu dūšu. Kad pārāk bieži skrienat uz tualeti, ķermenim sāk trūkt nātrijs un kālijs, un jūs saņemat to, ko saņemat.
  3. Paģiras neļauj jums gulēt. Ar paaugstinātu alkohola koncentrāciju asinīs jūsu ķermenī atnāk uzbudinājums, un tāpēc jūs pēkšņi mostaties vai arī nevarat cieši aizmigt. Paliek grūti koncentrēties un atcerēties. Tas ir tāpēc, ka alkohola izvade rada imūnsistēmas iekaisuma reakciju.
  4. Paģiras rada stresu. Savstarpējā iedarbība starp smadzenēm, hipofīzi un virsnieru dziedzeriem (hipotalāma – hipofīzes- virsnieru ass) palīdz regulēt organisma reakciju uz stresu. Virsnieru garozas hormons kortizols spēlē galveno lomu stresa līmeņa pazemināšanā, jo iedarbojas uz daudzām organisma sistēmām. Tomēr, ja kortizola ir pārāk daudz, tad organisma spēja cīnīties ar stresu samazinās.
  5. Paģiras padara jūs uzņēmīgākus pret saaukstēšanos un citām saslimšanām. Paģiru laikā organisms nespēj pretoties dažiem bioloģiskiem stresa faktoriem. Par laimi, tas ilgst tikai aptuveni 24 stundas.
  6. Jūs sajūtat nogurumu. Tas nozīmē tāpēc, ka aknas sāk sadalīt glikogēnu, pārvērst to glikozē, kas tiek izvadīts no organisma kopā ar urīnu. Šim glikogēnam ir jāpiepilda jūs ar enerģiju.
  7. Var sākties grēmas un vemšana. Alkohols paaugstina skābes līmeni kuņģī un tāpēc saturs var prasīties uz āru.
  8. Paģiras var izraisīt drebuļus. Neiroloģiskā līdzsvara izjaukšanu veicina alkohola nonākšana organismā. Drebuļi var izpausties kā nelielas trīsas vai pat krampji. Jūs jūtaties kā izsisti no sliedēm un dezorientēti.

9. Paģiras var izraisīt pat halucinācijas. Šī parādība ir zināma kā delīrijs un notiek, kad autonomā nervu sistēma kļūst hiperaktīva. Sievietes kaut ko tamlīdzīgu piedzīvo retāk nekā vīrieši.

Kategorija: Interesanti fakti | Skatījumu skaits: 1135 | Pievienoja: edzuks | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0
Add your comment
Čģ˙ *:
Email:
Źīä *:
Ieejas forma
Laiks
Ieteikt rakstu
Meklēšana
Kalendārs
«  Maijs 2016  »
PrOtTrCePieSeSv
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Jaunākais FOTO
Pēdējais reģ.
Jaunākais video
00:02:55

Dzeguzīte un Draugi - Kur dzīvo laime (Official live lyric video)

  • Apskatīšanas:
  • Komentāru kopskaits: 0
  • Reitings: 5.0

Edžuks © 2024