Trešdiena, 24.04.2024, 03:09:56
Sveicināti Viesis | RSS

Izklaides un gudrību portāls: PRIEKS.ID.LV

Vietnes izvēlne
Sadaļas kategorijas
Mūsu aptauja
Novērtējiet manu vietni
Atbilžu kopskaits: 27
Mini-čats
Statistika

Patreiz Online: 1
Viesi: 1
Reģistrēti lietotāji: 0

Galvenie » 2016 » Februāris » 25 » Mazuļa pirmais matu griezums jeb kā vecākiem pašiem nogriezt matus mazulim
23:48:08
Mazuļa pirmais matu griezums jeb kā vecākiem pašiem nogriezt matus mazulim

Mīkstie matiņi, ar kuriem zīdainis piedzimst, pakāpeniski izkrīt pirmā dzīves gada laikā. To vietā izaug stingrāki mati un agrāk vai vēlāk tie bērnam sāk traucēt, tāpēc laiku pa laikam pat pašiem mazākajiem bērneļiem būtu vēlams tos aplīdzināt. To var izdarīt paši vecāki: māmiņa vai tētis jeb kāds no vecvecākiem.

Sagatavošanās posms

Jums būs nepieciešama ķemme, šķēres, pulverizators ar siltu ūdeni un matu klipši. Visērtākā vieta, kur sēdināt bērnu, lai nogrieztu matus, ir viņa paša barošanas krēsliņš. Var, protams, izmantot arī kādu citu paaugstinājumu, bet tad jums būs vajadzīgs kāds palīdzīgs, kurš varētu bērnu pieturēt, lai tas nenokrīt.

Pirms ķerties pie matu griešanas, aplieciet bērnam ap kaklu palagu vai lielu dvieli. Tas nepieciešams, lai nogrieztie matiņi nekristu viņam aiz apkakles un nedurstītu ādu. Tad psiholoģiski sagatavojiet mazo klientu mājas frizēšanai. Pastāstiet, cik skaists viņš būs pēc matu nogriešanas, ka viņam nebūs tik karsti, mati nekritīs acīs un netraucēs. Apsoliet bērnam arī mazu dāvanu, ja viņš netraucēs un negrozīsies.

Griezuma veidošana

Pakauša daļa.
Samitriniet bērna matus ar roku vai pulverizatoru. Savāciet matus uz pakauša un nofiksējiet tos ar matu klipšiem. Domās sadaliet matus šķipsnās. Atdaliet no pakauša matiem atsevišķu šķipsnu un izķemmējiet to. Saņemiet matu šķipsnas galiņus starp rādītājpirkstu un vidējo pirkstu un nogrieziet vēlamo garumu. To pašu atkārtojiet ar pārējām matu šķipsnām pakausī, cenšoties, lai atstāto matu garums būtu vienāds.

Deniņi.
Saķemējiet matus virs ausīm no augšas uz leju. Nogrieziet tos tā, lai tie atsedz ausis un plūstoši pāriet uz aizmugurējo matu līniju

Galvas virspuse.
Saķemmējiet matus uz priekšu. Tad palikušos garos matus paceliet uz augšu (satverot starp rādītājpirkstu un zeltnesi) un nogrieziet vēlamo garumu.
Īsākos matus noķemmējiet uz pieres. Stingri saņemiet bērnu aiz zoda, ar otru roku nogrieziet matus uz pieres taisnā līnijā ar vienu kustību. Lai būtu drošāk, labāk piespiest bērna pakausi krēsla atzveltnei vai palūgt, lai kāds palīdz noturēt bērna galvu mierīgi.
Pēdējā darbība: kārtīgi izpuriniet mazā klienta matiņus un notrauciet nogriezto matu paliekas no sejas un kakla. Šim nolūkam labāk zmantot maigu birstīti, vati vai mīkstu lakatiņu. Novērtējiet savu darbu un, ja nepieciešams, nogrieziet atsevišķos izlīdušos matiņus.

Pati pirmā reize

Sagatavojiet vates gabaliņu, tasīti ar siltu ūdeni, šķēres ar apaļiem galiem un mīkstu birstīti matiem. Viegli samitriniet bērna galvu ar slapju vati. Var apgriezt matiņus arī pēc vannas peldes, kad matiņi vēl ir slapji. Nolieciet bērnu uz vēderiņa. Saķemējiet matiņus atpakaļ. Matu šķipsnu, kuru grasāties nogriezt, saspiediet starp vienas rokas diviem pirkstiem. Ar citiem tās pašas rokas pirkstiem stingri piespiediet bērna galvu virsmai, uz kuras viņš guļ (lai mazulis pēkšņi neizkustētos). Ar otru roku nogrieziet liekos matus. Tādā pašā veidā nogrieziet sānu matu galus.

Lai veicas!

 

Raksts no potrtāla: http://epadomi.lv/gimene/gimene_berns/19062014-pirmais_matu_griezums

Kategorija: Interesanti fakti | Skatījumu skaits: 1035 | Pievienoja: edzuks | Atslēgvārdi: Mazuļa pirmais matu griezums jeb kā | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0
Add your comment
Čģ˙ *:
Email:
Źīä *:
Ieejas forma
Laiks
Ieteikt rakstu
Meklēšana
Kalendārs
«  Februāris 2016  »
PrOtTrCePieSeSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Jaunākais FOTO
Pēdējais reģ.
Jaunākais video
00:02:55

Dzeguzīte un Draugi - Kur dzīvo laime (Official live lyric video)

  • Apskatīšanas:
  • Komentāru kopskaits: 0
  • Reitings: 5.0

Edžuks © 2024