Trešdiena, 24.04.2024, 18:47:52
Sveicināti Viesis | RSS

Izklaides un gudrību portāls: PRIEKS.ID.LV

Vietnes izvēlne
Sadaļas kategorijas
Mūsu aptauja
Novērtējiet manu vietni
Atbilžu kopskaits: 27
Mini-čats
Statistika

Patreiz Online: 1
Viesi: 1
Reģistrēti lietotāji: 0

Galvenie » 2016 » Februāris » 27 » Var noskaidrot, kurā printerī printēts dokuments
12:45:21
Var noskaidrot, kurā printerī printēts dokuments

Ja CSI ir ko iemācījis, tad to, ka ir ļoti grūti nosūtīt anonīmas draudu vēstules bijušajām draudzenēm vai kādām nenoteiktām valsts iestādēm. Ja rakstīsi ar roku, tad salīdzinās rokrakstus. Ja līmēsi avīžu izgriezumus, pavisam noteikti nejauši pielīmēsi kādu matu. Rakstīsi ar rakstāmmašīnu – salīdzinās nodilušos burtus. Rezultātā vienīgais labais risinājums būtu draudu (vai novēlotu mīlestības vēstuļu) rakstīšana uz datora un tas izprintēšana. Tomēr arī printeri atstāj savu zīmi un visai detalizētu.

Kā jau ir atzīts, ir ticis noslēgts līgums ar lielu daļu printeru ražotājiem. Uz katras lapas tiek uzlikti mazi, dzelteni punktiņi, kuru secībā ir iekodēts printēšanas laiks, datums, printera sērijas numurs un cita informācija. Lūk, kā tas izskatās.

Starp citu, punktiņi ir ļoti, ļoti maziņi. To diametrs ir mazāks par milimetru, tāpēc daudz labāk ir izmantot vai nu zilās gaismas lampu, kas izceļ dzelteno krāsu, vai vieglāk – mikroskopu. Šeit mikroskops ar 60x palielinājumu pēta lapu:

Tomēr pie šāda palielinājuma punktiņus nevar saskatīt visus kopā, tikai kā atsevišķus. Tāpēc vislabāk ir izmantot nelielu pietuvinājumu un zilo gaismu.
 

e nu ir skaidri redzams raksts. Tas tāds atkārtojas visas izprintētās lapas garumā, tikai to nevar īsti redzēt. Tagad ir arī ”atkosts”, ko tieši šie punktiņi nozīmē un kāda tieši informācija lapā tiek iekodēta.

Augšējā rinda un pirmais stabiņš nesatur informāciju, tas tikai norāda, kur punktošana sākās. Rindas vienmēr būs ar nepāra skaita punktiņiem. Ja tajās ir pāra skaits, tad būs vēl viens punktiņš 1. stabiņā. Ja ir izskaitīts pāra skaitlis, tad jāpārbauda, vai skaita ar pareizo rindu un vai pareizi izskaitīts. Sākam ar pirmo stabiņu.

1) Papildus punktiņš nepāra iegūšanai.
2) Printēšanas minūte.
3), 4) Neizmantoti.
5) Printēšanas stunda.
6) Printēšanas diena.
7) Printēšanas mēnesis.
8) Printēšanas gads.
9) Neizmantots.
10) vienkārši atdala stabiņus, informācijas nav.
11), 12), 13), 14) Satur printera unikālo numuru.
15) Nezināms. Bieži 0. Nemainīgs. Ja printeris tur liek 1, tad visu laiku tas printeris liks 1.

Te nu ir. Ja nu gadījumā savam priekšniekam nosūti vēstuli, viņš var ātri pārbaudīt internetā, no kura printera tā ir printēta un kura darbinieka maiņā. Tā kā ja gribi kādam ko sūtīt, sākumā pārbaudi, vai tavs printeris ir “nodevīgo printeru” sarakstā. Tur nav visi, bet liela daļa ir.

Šādā situācijā nekad nevar zināt, kura ierīce sūta papildus informāciju par apstākļiem un kura to nedara. Printeriem kā tādiem, šķiet, nevar vairs īsti uzticēties. Esmu vienīgi priecīgs, ka nekad neesmu naivumā nosūtījis nevienu printētu draudu vēstuli un vienmēr aprobežojies ar nogalinātu dzīvnieku atstāšanu uz durvju sliekšņa.

Kategorija: Interesanti fakti | Skatījumu skaits: 1081 | Pievienoja: edzuks | Atslēgvārdi: Var noskaidrot, kurā printerī printēts dokuments | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Add your comment
Čģ˙ *:
Email:
Źīä *:
Ieejas forma
Laiks
Ieteikt rakstu
Meklēšana
Kalendārs
«  Februāris 2016  »
PrOtTrCePieSeSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Jaunākais FOTO
Pēdējais reģ.
Jaunākais video
00:02:55

Dzeguzīte un Draugi - Kur dzīvo laime (Official live lyric video)

  • Apskatīšanas:
  • Komentāru kopskaits: 0
  • Reitings: 5.0

Edžuks © 2024